/

Ook zo’n last van koudwatervrees?


‘Gewoon doen’ zeggen vrienden tegen me. Schrijf wat je wilt delen en waarvan je denkt dat je daar ook iets mee te bieden hebt. Je weet wel, die toegevoegde waarde. Je hebt voldoende kennis en ideeën, doe niet zo onzeker….
Tja, dat is zo waar en ook zo makkelijk om hardop te zeggen. Maar de echte start is zo moeilijk, of liever gezegd eng. Waar begin ik, wat heb ik te bieden, wie wil mijn stuk lezen en.. kan ik eigenlijk wel schrijven? Grrrrrr, zodra het stuk gepubliceerd wordt schiet het de ether in en is het niet meer tegen te houden…en dan…eeuwige schande of onverwachte bijval????

Herkenbaar? Ik denk het wel. Ik behoor immers tot de generatie der autodidacten waar het gaat om social media. Maar zoals altijd is het antwoord simpeler dan je vaak denkt. Iedereen heeft namelijk iets te vertellen, interessante kennis en ervaring te delen. De lezer verbindt er zelf de waarde aan en/of maakt het door een reactie nog waardevoller! Gewoon doen dus!

In mijn geval is het ook ‘Practice what you preach’. ‘Ondernemen is doen’; ondernemend gedrag is durven doen en verantwoordelijkheid nemen. Dat zeg ik tegen een ieder die het horen wil. Fouten maken mag, want zonder fouten wordt niets nieuws ontdekt. Jezelf durven laten zien, je kennis delen is eigenlijk kennis vermenigvuldigen. Kennis delen is namelijk niet zenden, maar anderen uitnodigen om van elkaar te leren en zo verder te komen.

Ik wil met u praten via mijn blog. Ik deel mijn denksels, opvattingen, ervaringen en kennis en ontvang graag uw mening, ideeën, ervaring en kennis terug. Ik wil graag sparren, maar vooral ook graag luisteren en ‘blijven’ leren over wat er leeft in ons HR vakgebied en hoe we vandaaruit kunnen bijdragen aan het geluk van de medewerker, de manager, de directeur, de organisatie en uiteindelijk de economie van ons land!

Wordt vervolgd!

Anne Smeding